Up 2 Date

15-jarige Amerikaan moet boete van 37 miljoen dollar betalen

  1. Newschevron right
  2. 15-jarige Amerikaan moet boete van 37 miljoen dollar betalen

Het krijgen van een boete is sowieso balen, maar een tiener uit Washington heeft wel een hele hoge boete aan zijn broek hangen. De 15-jarige Amerikaan moet een boete van maar liefst 37 miljoen dollar (omgerekend ruim 31 miljoen euro) betalen voor brandstichting in het natuurreservaat Columbia River Gorge.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wildfire

Vorig jaar september gooide de jongen vuurwerk in een kloof van het natuurreservaat, waarna er een grote brand ontstond. Hierdoor moesten honderden mensen geëvacueerd worden en werd in totaal 194 vierkante kilometer natuur in de natuurreservaten Columbia River Gorge en Eagle Creek aangetast.

Betalingsplan

Een bedrag van 37 miljoen dollar, dat heeft natuurlijk (bijna) niemand in zijn spaarpot zitten. Daarom krijgt de jongen een betalingsplan: hij moet de komende tien jaar betalen tot waar hij financieel toe in staat is. Als hij zich in die periode aan de betaling houdt en niet de wet nogmaals overtreedt, wordt het betaalplan stopgezet. Het bedrag is een vergoeding voor de kosten van de brandbestrijding en de reparaties van de kloof en de verwoeste huizen.

Naast de geldboete kreeg de jongen eerder al 1920 uur taakstraf opgelegd. Ook moest hij aan alle 152 excuusbrieven schrijven aan alle gedupeerden.

Ster advertentie
Ster advertentie