Up 2 Date

Belastingverlaging en extra bonus voor zorg door corona

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Belastingverlaging en extra bonus voor zorg door corona

Het kabinet wil voor komend jaar een belastingverlaging doorvoeren, zodat mensen meer overhouden in hun portemonnee. Dit vanwege de coronacrisis. Ook krijgt het zorgpersoneel volgend jaar een nieuwe bonus van 500 euro, meldt De Telegraaf.

1 procent in eerste schrijf

De lastenverlichting komt door een verlaging van de inkomstenbelasting in de eerste schijf, wat ze met ongeveer 1 procent willen verlagen, en een verhoging van de arbeidskorting. De verlaging van de winstbelasting gaat niet door voor grote bedrijven, maar wel voor kleinere ondernemers met een winst tot 400.000 euro. Voor deze ondernemingen gaat de belasting van 16,5 naar 15 procent.

zorg geen vaste loonsverhoging

Het zorgpersoneel krijgt geen vaste loonsverhoging, waar een aantal partijen in de Tweede Kamer wel op aandringt. Daarvoor is alleen te weinig steun bij de regerende partijen. Het wordt dus een bonus van 500 euro netto, de helft van het bedrag dat zorgpersoneel dit jaar ontvangt vanwege hun extra inspanningen tijdens corona. Daarnaast gaat het ministerie van Volksgezondheid proberen om iets te doen aan werk- en regeldruk in de zorg.

Ster advertentie
Ster advertentie