Up 2 Date

Man zonder modeopleiding wordt creatief directeur van Louis Vuitton

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man zonder modeopleiding wordt creatief directeur van Louis Vuitton

Virgil Abloh heeft nooit een modeopleiding gevolgd, maar blijkbaar kom je met heel wat doorzettingsvermogen, een paar andere opleidingen, ervaring én skills ook ver in de modewereld. In ieder geval ver genoeg om creatief directeur van Louis Vuitton te worden. Hij is de eerste Afro-Amerikaan die het voor het zeggen krijgt bij het Franse modehuis. Als oprichter van het succesvolle streetwearmerk Off-White is Virgil kennelijk de juiste man op de juiste plek, want met hem wil Louis Vuitton de straat beter bereiken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Creativiteit kent geen diploma"

In Nederland bestaan er ook een flink aantal succesverhalen in de fashionscene die de liefde van de straat effectief in hun wear weten te verwerken. NOS op 3 sprak met Abderrahmane Trabsini, één van de oprichters van Daily Paper, om te vragen wat hij vindt van Ablohs transfer naar Louis Vuitton. Abderrahmane vertelt in het uitgebreide interview over het interessante contrast dat nu ontstaat tussen een klassiek modehuis en iemand die niet opgeleid is voor mode: "Het is zó tof dat dit gebeurt. Het meest bijzondere is dat Virgil zonder modeopleiding nu bij een klassiek modehuis als Louis Vuitton aan de slag gaat. Niks geen opleiding in Antwerpen of New York. Hij begon met niks en heeft het nu gewoon geflikt. Creativiteit kent geen diploma."

Kanye West

Virgil heeft een succesvol merk op de markt gezet, maar Abderrahmane wijst ons ook op de invloed van de baan die hij voor Off-White had: "Hij werkte in het creatieve team van Kanye West", zegt hij. "Die twee zijn vrienden en dat is natuurlijk superhandig. Als Kanye morgen een hoodie van ons merk Daily Paper aantrekt, breken wij ook het internet."

Ster advertentie
Ster advertentie