Up 2 Date

Stijgend aantal doden bij protesten Bolivia

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Stijgend aantal doden bij protesten Bolivia

Het aantal doden bij de protesten in Bolivia is dit weekend gestegen tot negen personen. Dat heeft de ombudsman van Cochabamba, de stad waar de meeste rellen zijn, bekendgemaakt. Vrijdag waren er vijf mensen dood.

Ook raakten er ongeveer 115 mensen gewond toen de politie en het leger vrijdag een protestmars van cocaboeren op een brug in Sacaba blokkeerden. De cocaboeren wilden zich aansluiten bij protesten tegen de interim-president, Jeanine Áñez, maar de politie hield hen tegen bij de brug.

steun aan ex-president

De protesterende mensen zijn aanhangers van de afgetreden president Evo Morales. Ze wilden via Cochabamba naar La Paz gaan om daar te laten weten dat ze de ex-president steunen. De ombudsman geeft de veiligheidstroepen de schuld van de dode demonstranten, die werden doodgeschoten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

aanhangers morales

Volgens de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Arturo Murillo, zijn het aanhangers van Morales die hebben geschoten. De veiligheidstroepen hebben volgens hem bevel gekregen om de demonstranten niet neer te schieten.

Morales nam vorige week zondag ontslag onder druk van het leger en de politie nadat internationale waarnemers hem tijdens de stemming van 20 oktober beschuldigden van verkiezingsfraude. Hij vertrok dinsdag naar Mexico.

Ster advertentie
Ster advertentie