Up 2 Date

Frenna cancelt optreden in Suriname om 'moordaanslag'

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Frenna cancelt optreden in Suriname om 'moordaanslag'

Frenna zou zaterdag een concert geven in Suriname, maar dat gaat niet door. De artiest heeft het optreden in Paramaribo afgezegd na advies van de Nederlandse recherche. Er zou volgens de autoriteiten een moordaanslag op hem zijn voorbereid. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.

Negatief reisadvies

"Lieve Suriname", schrijft Frenna zelf op zijn Facebookpagina. "Mijn langverwachte droomshow in Suriname moet helaas gecanceld worden." De artiest laat weten dat hij van de Nederlandse autoriteiten een negatief reisadvies had gekregen. "Ik zal dit advies, met pijn in mijn hart, moeten opvolgen en mijn reis en show moeten annuleren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doelwit

De Nederlandse recherche zou rond 12 februari betrouwbare informatie vanuit Suriname hebben ontvangen dat er een aanslag op Francis gepland was. Hij zou tijdens zijn bezoek aan Paramaribo doelwit van een moordaanslag zijn.

Geen veiligheidsgaranties

Francis zegt er met zijn team alles aan gedaan te hebben om de show toch door te laten gaan. Volgens justitiële bronnen van de De Ware Tijd kon de organisatie die Frenna naar Suriname zou halen echter geen harde veiligheidsgaranties van het Openbaar Ministerie krijgen.

Mensen die een kaartje hadden gekocht voor Frenna Live In Concert kunnen hun geld vanaf dinsdag terugvragen.

Ster advertentie
Ster advertentie