Up 2 Date

Man (61) voor metro geduwd in New York

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man (61) voor metro geduwd in New York

Een 61-jarige man werd afgelopen zondag voor de metro geduwd in New York. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse politie kon de man nog net op tijd het perron opklimmen voordat hij geraakt werd door de naderende metro, zo meldt The Independent.

Dader op de vlucht

Het incident gebeurde rond 11:30 uur 's morgens in het stadsdeel Manhattan. Een man van in de twintig met een gecamoufleerde jas aan duwde de 61-jarige op het spoor. De dader is na het incident te voet gevlucht en is vooralsnog niet aangehouden. Het is onbekend of het een gerichte aanval was. Het slachtoffer ligt momenteel in het ziekenhuis met enkele lichte verwondingen.

Tweede keer in korte tijd

Het is de tweede keer in korte tijd dat iemand voor de metro wordt geduwd in New York. Op 15 januari werd de 40-jarige Michelle Go voor de metro geduwd op het metrostation Times Square. Ze overleed kort daarna aan haar verwondingen. Voor dat incident zit een 61-jarige man vast op verdenking van doodslag. De man zou een bekende van de politie zijn en zou aan emotionele stoornissen lijden.

Vrouw voor metro geduwd

Eind oktober werd ook in Rotterdam een vrouw voor een naderende metro geduwd. De vrouw kreeg ruzie met haar ex-man op het metroperron, waarna omstanders de politie inschakelden. Nog voordat de agenten op kwamen dagen, duwde de man zijn ex-vrouw van het perron. Omstanders schoten de vrouw meteen te hulp waardoor ze een ernstig ongeluk konden voorkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie