Up 2 Date

Spaanse belastinginspectie wil rechtszaak tegen Shakira aanspannen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Spaanse belastinginspectie wil rechtszaak tegen Shakira aanspannen

Dat de hips van Shakira niet liegen, weten we al sinds 2005. Maar is ze ook zo eerlijk als het gaat om financiën of is ze echt zo'n Beautiful Liar als de Spaanse Belastingdienst beweert?

Shakira wordt verdacht van belastingfraude tussen 2011 en 2014. Dat meldt de Catalaanse krant La Vanguardia. De fiscus heeft aan het Openbaar Ministerie in Spanje gevraagd een zaak aan te spannen tegen Shakira.

Belastingfraude

Het onderzoek werd vorig jaar al gestart, maar het nieuws is nu pas naar buiten gebracht. Shakira woonde tussen 2011 en 2014 in Spanje. Het geld dat ze wereldwijd verdiende, had ze volgens de fiscus ook in Spanje moeten aangeven. Deze belastingwet geldt echter niet als iemand minder dan 183 dagen per jaar in Spanje woont, wat bij Shakira wel eens het geval zou kunnen zijn geweest...

Rechtszaak of niet?

De Spaanse fiscus wil verder niet reageren, maar heeft in ieder geval een aanvraag gedaan om een strafrechtelijke procedure te starten. Het Openbaar Ministerie moet beslissen of er daadwerkelijk een rechtszaak komt.

Gevangenisstraf

Volgens La Vanguardia gaat het om ''een technisch geschil, niet om oplichting.'' Shakira zou bereid zijn om het geschil op te lossen. Mocht er toch een rechtszaak komen, zou Shakira in het ergste geval vervolgd kunnen worden voor belastingfraude. In Spanje staat hiervoor een gevangenisstraf van twee jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie