Up 2 Date

MHD veroordeeld tot 12 jaar cel voor moord

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. MHD veroordeeld tot 12 jaar cel voor moord

MHD is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar voor betrokkenheid bij een moord. De 29-jarige Franse rapper is medeschuldig bevonden aan de moord op een 21-jarige man in Parijs in juli 2018.

Moord

Het 21-jarige slachtoffer werd eerst aangereden door de auto van MHD. Vervolgens werd hij in elkaar geslagen en gestoken door een groep van twaalf mensen. De Mercedes van Mohamed Sylla, zoals MHD echt heet, werd herkend in een video die gemaakt werd door een ooggetuige. Een dag later werd de auto verbrand teruggevonden.

De aanleiding voor de moord was een ruzie tussen rivaliserende bendes. De andere betrokkenen bij de zware mishandeling zijn veroordeeld tot straffen tussen de 10 en 18 jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rechtbank

MHD werd begin 2019 gearresteerd en beschuldigd van moord, maar hij kwam in de zomer van 2020 onder voorwaarden vrij. De rapper ontkent dat hij betrokken is geweest bij de moord. MHD zegt dat de beschuldigingen gebaseerd zijn op roddels. ''Vanaf het begin heb ik in deze zaak gezegd dat ik onschuldig ben en dat zal ik blijven volhouden'', zei hij in de rechtbank in Parijs.

Ster advertentie
Ster advertentie