Up 2 Date

Historische hittegolf en natuurbranden houden aan in Griekenland

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Historische hittegolf en natuurbranden houden aan in Griekenland

Het gaat niet goed in Griekenland. Al dagen kampt het land met een extreme hittegolf en natuurbranden. Volgens Griekse media moesten minstens 16 mensen met ademhalingsproblemen worden behandeld in ziekenhuizen op de Peloponnesos.

Blusvliegtuigen

Bijna 300 brandweerlieden zijn zondag ingezet om een bosbrand te bestrijden die naar schatting zo’n 20 huizen heeft verwoest. De brandweer wordt bijgestaan door blusvliegtuigen en helikopters. De Civiele Bescherming zegt dat in 24 uur tijd 58 branden zijn uitgebroken.

Boven de 40 graden

In Griekenland worden al dagen temperaturen gemeten van boven de 40 graden, zondag worden lokaal temperaturen verwacht die rond de 45 graden liggen. Ook ’s nachts hoeven de Grieken niet op verkoeling te rekenen. Vooral in stedelijke gebieden zakt het kwik soms niet onder de 30 graden. Er wordt gewaarschuwd voor aanhoudende droogte en een verhoogd risico op branden.

Historische hittegolf

In de Griekse media wordt er gesproken over een 'historische hittegolf'. Gemeenten hebben zelfs gebouwen met airconditioning opengesteld voor mensen die hun snikhete woningen willen ontvluchten.

Ster advertentie
Ster advertentie