Up 2 Date

Alcohol op achter het stuur? In Australië ben je sowieso je rijbewijs kwijt!

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Alcohol op achter het stuur? In Australië ben je sowieso je rijbewijs kwijt!

Dronken rijden is natuurlijk nooit een goed idee, maar in Australië, New South Wales ben je vanaf 20 mei echt de sjaak als je met drank op achter het stuur wordt betrapt. Je verliest namelijk sowieso je rijbewijs, ook als het maar om ietsje te veel alcohol gaat. Of dit de eerste keer is dat je wordt aangehouden maakt ook niets uit.

boete

Naast het feit dat je - als je gepakt wordt met drank achter het stuur - je rijbewijs kwijt bent, moet je ook nog een boete van bijna 600 Australische dollars betalen. De wet gaat in op 20 mei en is ingevoerd op initiatief van minister Andrew Constance, die een zero tolerance-beleid heeft op het gebied van drank- en drugsgebruik in het verkeer.

"Deze wet betekent dat iedereen die in New South Wales wordt gepakt met alcohol achter het stuur zijn rijbewijs kwijt is, hoeveel alcohol het ook is", vertelde de minister maandag aan Daily Mail.

drugs

Eerder ging er al eenzelfde soort wet in wat betreft rijden onder invloed van drugs. Iedereen die gepakt wordt met drank op achter het stuur moest vroeger voor de rechter verschijnen, maar door direct hun rijbewijs af te pakken hoopt de regering wat meer tijd voor de rechters vrij te maken.

68 doden

Vorig jaar overleden er 68 mensen in New South Wales door een ongeluk met betrekking tot rijden onder invloed van alcohol. Als het over drugs gaat, zijn de cijfers ongeveer hetzelfde.

Ster advertentie
Ster advertentie