Up 2 Date

Je kunt nu Instagram-vrienden muten en dat is handig om deze 6 redenen

  1. Newschevron right
  2. Je kunt nu Instagram-vrienden muten en dat is handig om deze 6 redenen

Instagram is een hele leuke app met veel inspirerende foto's. Maar laten we eerlijk zijn, er zitten ook altijd accounts tussen die je móet volgen, maar waar je eigenlijk helemaal gek van wordt. Daar heeft het platform nu een oplossing voor: je kunt accounts binnenkort op 'mute' zetten. Dat doe je door op de drie puntjes rechtsboven een post te klikken en op 'mute' te klikken. Vervolgens volg je die persoon nog steeds, maar zie je zijn of haar posts niet meer in je feed verschijnen. Dat betekent dat je ook de volgende types Instagrammers nu niet meer hoeft te volgen:

1. #FITGIRLS EN #GYMRATS

Je hebt net een bak met ijs (en brownie en slagroom) gepakt, loopt naar de bank, installeert je met deken, zet de televisie aan, scrolt even door je Instagramfeed en ziet dan net een foto van die hele sportieve en gezonde collega. Thanks voor de confronterende - en ongewenste - wake-up call...

2. #FOODIES

Je hebt Instagrammers die elke dag uiteten gaan en daar uitgebreid verslag van doen, Instagrammers die niet kunnen stoppen met het delen van hun gezonde recepten en Instagrammers die elke avond een foto van hun diner posten. Deze zogenaamde foodies kun je nu ook gewoon muten.

3. #SELFIEQUEENs

Voor alles geldt: teveel is nooit goed. Ook voor selfies. Hoe mooi iemand ook is, één selfie per dag is meer dan genoeg. Het is niet nodig om dezelfde outfit of look vanuit honderd hoeken te posten.

4. #PARTYANIMALs

Een ander veelgehoorde irritatie: de Instagrammer die zes dagen per week uitgaat en dat ook heel graag deelt met de rest van de wereld. Na het zoveelste vage filmpje waarin je alleen wat lichten ziet en keiharde muziek hoort, ben je er ook wel weer klaar mee.

5. #CRAZYCATLADIES

Je hoeft nu ook niet meer dagelijks de foto's van de kat van je vriendin te zien. Het beestje is vast heel schattig, maar elke dag een schattig plaatje is ook weer teveel van het goede. Sorry crazy catlady!

6. #Babyspam

Je eigen moeder is misschien vervelend op social media, maar kersverse moeders scoren ook hoog op het lijstje van irritante Instagrammers. Onder de hashtag #babyspam spammen zij vaak letterlijk je hele feed vol met babyfoto's. Hartstikke cute, maar je hoeft niet elk uur van de dag op de hoogte gehouden te worden, toch?

Ster advertentie
Ster advertentie