Up 2 Date

Toeristen, studenten en stagiaires opgeroepen om Curaçao te verlaten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Toeristen, studenten en stagiaires opgeroepen om Curaçao te verlaten

Alle Nederlanders die tijdelijk op Curaçao verblijven, zoals vakantiegangers, stagiaires en studenten, worden verzocht het eiland te verlaten. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten. De reden is het sterk toenemende aantal coronabesmettingen, dat voor een 'ernstige situatie' zorgt die de zorg nog maar moeilijk kan bijbenen.

Tot 15 april

De oproep geldt tenminste tot 15 april. De Nederlandse overheid roept de ongeveer 2000 Nederlanders zonder noodzakelijke verblijfsreden op om contact op te nemen met hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor een terugreis. Zij moeten vervolgens voor vertrek een test doen en bij thuiskomst in quarantaine.

foto: Facebook Vertegenwoordiging van Nederland in Willemstad

'Heel ernstig'

De Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath liet woensdag al weten dat de situatie "heel ernstig" is. Gisteren werden er 431 nieuwe besmettingen gemeld. In totaal liggen er momenteel 103 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 34 op de IC. Er wordt gevreesd dat er komende dagen een tekort aan bedden ontstaat.

Nederland stuurt vandaag duizenden extra vaccins naar het eiland. Ook wordt er vanuit verschillende landen gezocht naar zorgpersoneel dat kan komen helpen in de ziekenhuizen.

Oranje reisadvies

Het reisadvies voor Curaçao is gisteren weer op oranje gezet, samen met dat voor Aruba. "Bedenk goed of het strikt noodzakelijk is dat u naar Curaçao moet reizen. Door een grote toename van het aantal besmettingen met het coronavirus staat het ziekenhuis op Curaçao onder druk. Er is nauwelijks tot geen intensive care capaciteit beschikbaar. Alle niet-noodzakelijke zorg is stilgelegd", luidt de waarschuwing van de Rijksoverheid.

Ster advertentie
Ster advertentie