Up 2 Date

Duizenden mensen herdenken George Floyd tijdens wake in Houston

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden mensen herdenken George Floyd tijdens wake in Houston

In Houston, Texas is gisteren een wake voor George Floyd gehouden. Twee weken na zijn dood zijn er duizenden mensen naar de Fountain of Praise-kerk gekomen om hem te herdenken. George lag daar in een gouden kist opgebaard. Buiten stonden lange rijen van mensen die hem een laatste eer wilden bewijzen, waaronder ook senator Amy Klobuchar en bekende Amerikanen zoals Kevin Hart en Ludacris.

Uitvaart

De aanwezigen mochten maximaal tien minuten in groepjes naar binnen. Iedereen werd verplicht om mondkapjes te dragen. Vandaag vindt de uitvaart plaats, waarbij vanwege de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen bij aanwezig mag zijn. Dat zullen zijn familie en vrienden zijn, maar ook enkele prominente personen zoals de burgemeester van Houston.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote demonstraties

De afgelopen dagen werd er in verschillende Amerikaanse steden nog volop geprotesteerd tegen politiegeweld en racisme. Op social media gaan indrukwekkende beelden rond van mensenmassa's in onder andere Austin en Los Angeles, waar zondag zo'n 20.000 mensen in een vreedzame mars over de Hollywood Boulevard liepen. Ook Michael B. Jordan, Jennifer Lopez, Trey Songz en Usher waren daarbij aanwezig.

GENOEG IS GENOEG
Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie