Up 2 Date

Drie andere oud-deelnemers melden psychische klachten na deelname Temptation Island

foto: Youtube
  1. Newschevron right
  2. Drie andere oud-deelnemers melden psychische klachten na deelname Temptation Island

Nadat Aylin en Efrain afgelopen weekend naar buiten traden met hun traumatiseerde ervaringen bij Temptation Island, lijkt het hek van de dam. Nog drie oud-deelnemers sloten zich inmiddels aan bij Sébas Diekstra, die ze nu alle vijf zal helpen. Hij is de advocaat die hen bijstaat in de juridische stappen die ze ondernemen tegen het handelen van de bedrijven achter het programma. Diekstra is dezelfde advocaat die de slachtoffers van het Voice schandaal bijstaat.

Oud-deelnemers Temptation Island

Het stel kwam als eerste naar buiten over de misstanden tijdens en na de opnames van het seizoen waar zij aan meededen. Ze zeggen geen enkele verandering te hebben gezien bij de nieuwe opnames, nadat de productie hen beloofde veranderingen door te voeren. Aylin en Efrain kregen te maken met zware psychische klachten na onder druk te zijn gezet door de productie. De klachten werden zo heftig, dat Aylin tot twee keer toe haarzelf het leven probeerde te ontnemen.

Hulp bij depressie

Heb jij last van een depressie of andere psychische problemen? Het is heel belangrijk om hierover te praten. Neem contact op met Mind Korrelatie. Zij zijn maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 21.00 bereikbaar via 0900-1450. Je kunt ook chatten, mailen of WhatsAppen voor advies en hulp via mindkorrelatie.nl.

Zelfmoordpreventie

Denk je aan zelfbeschadiging, zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via 113.nl, bel 113 of via het gratis nummer 0800-0113.

Meer slachtoffers

Volgens advocaat Diekstra zijn de andere oud-deelnemers op eenzelfde soort manier behandeld door de productie van Temptation Island. Hij verwacht dat er na deze vijf, nog meer zullen volgen die zich bij de zaak aansluiten. Aylin en Efrain voelen mee met de andere oud-deelnemers: "We wisten al langere tijd dat er meer slachtoffers waren die vergelijkbare dingen hadden meegemaakt”, vertelt Aylin."Maar we horen nu ook nieuwe dingen”. Ze wensen de andere slachtoffers veel lef en sterkte toe, maar benadrukken hoe bevrijdend het is om de waarheid te vertellen: "Het is alsof ik eindelijk weer mezelf kan zijn, het voelt ook minder alleen. Er is eindelijk beweging".

Ster advertentie
Ster advertentie