Up 2 Date

Instagram verwijdert nepaccounts en neplikes

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Instagram verwijdert nepaccounts en neplikes

Fake accounts en Insta gaan niet meer samen!. De app gaat nepaccounts, likes en volgers verwijderen. Heb jij wel eens een app gebruikt om je populariteit te verhogen? Dan is de kans groot dat je je aantal volgers de komende tijd flink gaat zien dalen. En de likes gaan ook mee.

Waarom gaan ze dit doen?

Instagram heeft via hun blog laten weten dat er veel accounts zijn die apps van derde partijen gebruiken om veel volgers te krijgen. En die accounts zijn ze nu meer dan zat! Vanaf vandaag gaat Instagram aan de slag om zoveel mogelijk nepaccounts te verwijderen. De update die vandaag heeft plaatsgevonden is een stap in de goede richting. Instagram wilt een levendige en authentieke gemeenschap blijven waar mensen oprechte volgers en likes hebben. Daarnaast hoopt Instagram hiermee ook het steeds groter wordende probleem van fake news tegen te gaan.

Hoe gaan ze dit doen?

Ze gaan gebruik maken van zogenaamde machine learning tools om nepaccounts te herkennen en te verwijderen. Dit is niet iets tijdelijks, dit zijn blijvende maatregelen die Insta heeft genomen om accounts met nepvolgers, nepreacties en neplikes tegen te gaan.

wat BETEKENT dit voor mijn account?

Als je apps van derden hebt gebruikt om meer volgers te krijgen, kan het zijn dat je een melding gaat krijgen van Instagram. Daarna wordt er gevraagd of je je wachtwoord wilt wijzigen, dit doet de app voor de veiligheid. Houd je account dus goed in de gaten of Insta nepprofielen op jouw account heeft gespot.

Ster advertentie
Ster advertentie