Up 2 Date

Luuk de Jong onder vuur na Instafoto van gezellig etentje

  1. Newschevron right
  2. Luuk de Jong onder vuur na Instafoto van gezellig etentje

In Spanje is er flinke ophef ontstaan over een foto van Luuk de Jong. Op de Instagramfoto is te zien dat de Sevilla-speler gezellig aan het barbecueën is met drie teamgenoten en aanhang. Daarbij hield het gezelschap zich niet bepaald aan de coronaregels.

Regels

Voetballers mogen in Spanje in hun vrije tijd met maximaal tien personen samenkomen, mits dit op voldoende afstand gebeurt. Die regel maakte de Spaande regering in samenwerking met La Liga, de organisatie van de Spaanse voetbalcompetitie. De regel is bedoeld om ervoor te kunnen zorgen dat de competitie zo snel mogelijk weer hervat kan worden.

Foto

Op de foto zit Luuk de Jong aan tafel met teamgenoten Lucas Ocampos, Franco Vázquez en Ever Banega, de host van de avond. Ook hun partners en nog wat andere vrienden maken deel uit van het gezelschap. Banega's vrouw was degene die de twee foto's op Instagram Stories zette. Kort daarna verwijderde ze deze weer.

Excuses

Luuk de Jong heeft inmiddels zijn excuses gemaakt: "Ik wil iedereen die ik gekwetst heb mijn verontschuldigingen aanbieden. Het voorval zal niet herhaald worden. We hopen dat de competitie hervat wordt." Ook de andere voetballers die bij het etentje aanwezig waren, hebben zich verontschuldigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Ondanks de excuses zijn fans genadeloos. Ook de media kan deze misstap niet waarderen. Zo schrijft de Spaanse krant Marca dat de actie van De Jong en zijn teamgenoten "een frontale aanval op de hervatting van La Liga" is.

Luuk de Jong en zijn teamgenoten worden mogelijk bestraft voor hun actie. Ze kunnen een boete van de overheid krijgen en sancties van La Liga. Dat vertelt NOS-correspondent Edwin Winkels.

Ster advertentie
Ster advertentie