Naar homepage
Up 2 Date

RIVM wil in de week van 4 januari starten met coronavaccin

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. RIVM wil in de week van 4 januari starten met coronavaccin

Het RIVM wil in de week van 4 januari starten met het coronavaccin. Hoewel alles nu op die datum is gericht, zegt Jaap van Delden, programmadirecteur Vaccinatie COVID-19 bij het RIVM, erbij dat het "echt wel ambitieus" is. Minister De Jonge liet eerder ook al weten dat het vaccin "binnen handbereik" is.

Kwetsbaren

Het RIVM is momenteel van alles aan het regelen om te zorgen dat er op 4 januari kan worden gevaccineerd. Volgens het gezondheidsinstituut ligt alles al klaar en zijn er ook al draaiboeken gemaakt.

De bedoeling is dat de meest kwetsbaren als eerste worden gevaccineerd. Dat betekent dat bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor verstandelijk beperkten, het verplegend personeel en ook zorgpersoneel als eerste toegang tot het vaccin krijgen. Het RIVM weet alleen nog niet of het beter is eerst de kwetsbare personen gevaccineerd worden of dat juist het personeel voorrang moet krijgen.

Pfizer

Het lijkt erop dat het vaccin van Pfizer de eerste farmaceut is die vaccins aan Nederland zal leveren. De farmaceut levert voor het eind van dit jaar zo'n 900.000 vaccin-doses. Het RIVM wacht nog op een oordeel van het Europese medicijnagentschap EMA of dat geschikt is voor kwetsbare ouderen.

Ster advertentie
Ster advertentie