Up 2 Date

14-jarige jongen overlijdt na eten heetste chips ter wereld voor “One Chip Challenge"

foto: GoFundMefoto: GoFundMe
  1. Newschevron right
  2. 14-jarige jongen overlijdt na eten heetste chips ter wereld voor “One Chip Challenge"

Op internet maken veel mensen er een sport van om de grenzen van hun spice-levels op te zoeken. Zo bestaat er een soort chips die de heetste ter wereld schijnt te zijn. Deze worden per individuele chip verkocht en als een challenge gegeten. Dit zorgt over het algemeen voor hele grappige content, maar op een school in Amerika kreeg de "One Chip Challenge" een fatale afloop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

One Chip Challenge

Afgelopen vrijdag deed de 14-jarige Harris Wolobah de One Chip Challenge. Hierbij eet je dus de "heetste tortillachip ter wereld" en wacht je vervolgens zo lang mogelijk om te drinken. Het chipje zit in een doosje dat de vorm heeft van een doodskist en er staat een uitgebreide waarschuwing op. Zo staat er dat het niet geschikt is voor kinderen, mensen die gevoelig zijn voor heet eten en natuurlijk als je allergisch bent voor één van de ingrediënten. Bovendien staat er zelfs op dat wordt aangeraden medische hulp te raadplegen als je misselijk wordt, flauwvalt of moeite krijgt met ademen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Harris Wolobah

Voor de jonge Harris kreeg de virale challenge een afschuwelijk einde. Volgens zijn moeder kreeg hij de chip van een klasgenoot. Nadat hij de One Chip Challenge deed, kreeg hij buikpijn en later viel hij tijdens zijn basketbaltraining flauw. Ze brachten hem nog naar het ziekenhuis, maar daar konden ze alleen bevestigen dat hij al was overleden. Zijn moeder is ervan overtuigd dat hij overleed als gevolg van het eten van de chip, maar de politie heeft zijn doodsoorzaak tot op heden nog niet kunnen bevestigen.

Om te ondersteunen in de kosten voor de uitvaart is een Go Fund Me opgestart: "Harris kon een kamer doen oplichten met zijn zachte charme. Hij was een intelligente, bijzondere en ongelofelijk getalenteerde jongen die hield van games en basketbal.", aldus zijn familie.

Ster advertentie
Ster advertentie