Naar homepage
Up 2 Date

Stiefvader verwekt kinderen bij zusjes van 13 en 15 jaar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Stiefvader verwekt kinderen bij zusjes van 13 en 15 jaar

Een 42-jarige man uit Kerkdriel heeft tussen 2011 en 2016 tientallen keren seks met zijn minderjarige stiefdochters gehad. Toen zij 13 en 15 jaar oud waren, raakten ze ook zwanger van hun stiefvader.

Misbruik

Het misbruik begon in 2011, toen de man zich vergreep aan zijn oudste stiefdochter die toen 13 jaar oud was. Op dat moment verbleven ze tijdelijk in een vakantiehuisje in Kerkdriel. Later toen ze in Den Bosch, Velddriel en Zaltbommel woonden ging het misbruik door. Vanaf 2012 werd ook de jongste stiefdochter, die toen 11 was, slachtoffer van het misbruik.

De stiefvader misbruikte de zusjes wanneer ze alleen thuis waren, of hij nam ze mee zijn auto in. Hij was vaak onder invloed van drank en drugs. Volgens de meisjes was de man agressief en intimiderend. Hij sloeg zijn stiefdochters en chanteerde hen bijvoorbeeld door hun telefoon af te pakken. Die kregen ze dan in ruil voor seks weer terug.

Moeder

Volgens De Gelderlander wist de moeder van de meisjes van het misbruik af, maar heeft ze nooit iets gedaan om het te stoppen. Ze heeft zelfs geprobeerd haar oudste dochter over te halen om geen aangifte te doen. De man zou ook agressief tegenover haar zijn geweest.

Zwanger

In de zomer van 2014 en het voorjaar van 2015 raakten de meisjes zwanger. Ze kregen allebei een dochter. Die kinderen werden direct in een pleeggezin geplaatst.

Eigen initiatief

DNA-onderzoek heeft aangetoond dat het DNA van de baby’s overeenkomt met dat van de verdachte. De man kon dus niet ontkennen dat hij seks heeft gehad met zijn stiefdochters. Daarom beweert hij maar dat de meisjes zelf het initiatief namen. Volgens hem kwamen zij zelf bij hem in bed liggen als hij onder invloed was van alcohol en drugs. Ook zegt hij dat dit maar een aantal keer is gebeurd en alleen toen ze in Den Bosch woonden.

Eis

Het openbaar ministerie beoordeelde deze uitspraken als 'volstrekt ongeloofwaardig'. Er wordt zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Daarnaast wil het OM dat de man zijn stiefdochters 20.000 euro aan smartengeld betaalt én meer dan 35.000 euro aan schadevergoeding. Ook zal hij deels voor de kosten van de opvoeding van zijn kinderen moeten opdraaien.

Op 17 april doet de rechtbank uitspraak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie