Up 2 Date

Verne Troyer (Mini-Me) overleden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Verne Troyer (Mini-Me) overleden

Acteur Verne Troyer die Mini-Me speelde in de Austin Powers-films, is overleden op 49-jarige leeftijd. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend. Troyer kampte al jaren met depressies en zelfmoord en in de verklaring op zijn Instagrampagina gaat het ook deels over de strijd van de acteur met zichzelf: "In de loop der jaren heeft hij gevochten en gewonnen, gevochten en gewonnen en uiteindelijk gevochten en nog meer gewonnen, maar helaas was het dit keer te veel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mini-Me en Dr. Evil

Verne Troyer werd wereldwijd bekend als Mini-Me, de kleine handlanger van slechterik Dr. Evil in de filmreeks over 'meesterspion' Austin Powers. Komiek Mike Myers die Dr. Evil speelde reageerde bedroefd op de dood van Troyer bij Deadline en zei het volgende: "Verne was een ervaren professional en een baken van positiviteit voor de mensen die de eer hadden om met hem samen te werken. Het is een trieste dag, maar ik hoop dat hij zich op een betere plaats bevindt. Hij zal erg gemist worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Ster advertentie
Ster advertentie