Up 2 Date

Nederlanders vinden nieuwe coronamaatregelen 'onduidelijk en niet logisch'

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Nederlanders vinden nieuwe coronamaatregelen 'onduidelijk en niet logisch'

Sinds woensdag zijn de coronamaatregelen flink versoepeld in Nederlanders, maar nog altijd heerst er veel onduidelijkheid over de regels. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Onduidelijk

De overheidsinstelling heeft een enquête gehouden waar ruim 50.000 mensen aan hebben meegedaan. Daaruit blijkt dat drie op de vijf Nederlanders het onlogisch vindt "waarom de gedragsmaatregelen in sommige situaties wel en in andere niet lijken te gelden". Volgens het onderzoek proberen veel mensen ondanks de onduidelijkheid zich wel zo goed mogelijk aan de regels te houden. Toch laat twee op de vijf mensen weten dat ze minder gemotiveerd zijn om de regels na te leven.

1,5 meter

Nog altijd wordt de 1,5 meter afstand tussen elkaar als de belangrijkste regel genoemd. Toch vinden veel mensen dat dat steeds lastiger worden. In een bioscoop of in de horeca lukt het nog wel, maar in de supermarkt of op het werk gaat het lastiger.

Eenzaamheid

Tot slot komt uit de enquête naar voren dat minder mensen zich eenzaam voelen. In april, op het hoogtepunt van de uitbraak, gaf 70 procent aan zich alleen te voelen. Inmiddels is dit gedaald naar 51 procent. Daarnaast zijn mensen ook minder vaak bang en somber.

Ster advertentie
Ster advertentie