FunX

Flexwerkers met inkomensverlies door corona kunnen nu uitkering aanvragen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Flexwerkers met inkomensverlies door corona kunnen nu uitkering aanvragen

Had jij een bijbaantje, maar ben je die kwijtgeraakt door de coronacrisis? Dan hebben we misschien goed nieuws! Sinds deze week is het namelijk mogelijk om een aanvraag te doen voor de zogeheten TOFA-regeling. Hierdoor kan je wellicht een groot deel van je misgelopen inkomsten terugkrijgen. Iemand die zich hard heeft gemaakt voor deze regeling, is Gijs van Dijk van de PvdA. Hij vertelde er meer over in Start met Fernando.

Video niet beschikbaar

Mogelijk 1650 euro

Eerder dit jaar werden er al nieuwe regelingen in het leven geroepen voor financiële steun tijdens de coronacrisis, maar toch miste er nog een goede regeling voor flexwerkers. De TOFA-regeling is bedoeld voor flexwerkers die in februari minimal 400 euro bruto verdienden en in april meer dan de helft daarvan zijn verloren. Als dat het geval is, kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van 550 euro bruto per maand voor de maanden maart, april en mei. Dat is toch even een chill bedrag van 1650 euro! Een andere belangrijke voorwaarde is overigens dat je op 1 april 2020 minimaal 18 jaar oud was. De TOFA-regeling is tot en met 12 juli 2020 aan te vragen, dus vraag 'm snel aan!

'Let op elkaar'

Gijs van Dijk zette zich keihard in voor deze regeling en vertelt aan Fernando: "Ik denk dat het belangrijk is dat juist deze groep, die net begint met werken of studeert en daarnaast werkt, ook een uitkering krijgt en dat we ze ook een beetje helpen. Die staan net zoals andere mensen ook gewoon in de supermarkt en willen hun boodschappen kunnen kopen of hun huur kunnen betalen. In de coronacrisis moeten we allemaal een beetje op elkaar gaan letten."

Meer info?

Wil je graag meer informatie over de TOFA-regeling? Check dan deze pagina van de UWV voor meer informatie en alle voorwaarden. Je kunt altijd contact met hen opnemen als je overige vragen hebt of er niet helemaal uitkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie