Up 2 Date

Irakese Nemr (9) uit #BOOS-docu mag in Nederland blijven

foto: Instagram: debroervanroos
  1. Newschevron right
  2. Irakese Nemr (9) uit #BOOS-docu mag in Nederland blijven

De 9-jarige Nemr leverde eind vorig jaar samen met Tim Hofman ruim 250.000 handtekeningen voor een beter kinderpardon bij de Tweede Kamer. Deze week heeft hij erg goed nieuws ontvangen. Hij mag namelijk met zijn gezin in Nederland blijven! Op 1 april kregen Nemr, zijn broertje en zijn ouders van de Immigratie- en Naturalisatiedienst te horen dat ze een verblijfsvergunning krijgen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terug Naar Je Eige Land

Nemr werd het gezicht van Tim Hofmans actie voor een beter kinderpardon nadat in de #BOOS-docu Terug Naar Je Eige Land zijn verhaal verteld werd. De jongen is geboren in Nederland nadat zijn ouders uit Irak waren gevlucht wegens de onveilige situatie. Nemr groeide hier dus op, maar dreigde toch het land uitgezet te worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

akkoord

Tim Hofman startte een petitie en na het afleveren van een bolderkar vol handtekeningen werd begin dit jaar in de Tweede Kamer een debat over een betere regeling voor asielkinderen gestart. Eind januari bereikten de regeringspartijen een akkoord: er zal voortaan sneller worden geoordeeld of asielzoekende kinderen wel of niet mogen blijven en de kinderpardonregeling wordt afgeschaft. Ook werden zo'n duizend gevallen opnieuw bekeken. Deze gevallen zijn kinderen zoals Nemr die al langer dan vijf jaar in Nederland wonen, maar eigenlijk geen recht hebben op een verblijf. Voor hen kwam er een soepelere regeling.

Rust

"Het gezin is ontzettend dankbaar voor alle steun die ze de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen", laat advocaat Gonny Meijering weten aan het AD. Ze geeft aan dat de laatste maanden erg hectisch zijn geweest en dat de familie van Nemr daarom de media verzoeken om hen met rust te laten.

Ster advertentie
Ster advertentie