Up 2 Date

Tim Hofman en Nemr (8) geven Tweede Kamer 110 kilo handtekeningen voor beter kinderpardon

foto: Instagram: Tim Hofman
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman en Nemr (8) geven Tweede Kamer 110 kilo handtekeningen voor beter kinderpardon

Tim Hofman en de 8-jarige asielzoeker Nemr hebben de Tweede Kamer ruim 110 kilo aan handtekeningen voor het kinderpardon overhandigd. En dat is mooier dan ze ooit hadden durven dromen. Begin november bracht Tim zijn #Boos-documentaire Terug Naar Je Eige Land uit. Daarin volgt hij vijf kinderen die Nederland uitgezet dreigen te worden of al zijn uitgezet. En dat moet anders, vindt hij samen met vele anderen.

addertje onder het gras

Hoewel er al een kinderpardon is, zitten er veel addertjes onder het gras die ervoor zorgen dat het toch niet werkt zoals zou moeten. Daardoor worden veel kinderen alsnog uitgezet. En daar wil Tim verandering in brengen. In het onderstaande interview met Morad & Shay gaf hij meer uitleg.

zicht op beter kinderpardon

Naast de documentaire was de documentairemaker en presentator ook een petitie gestart waarvoor 40.000 handtekeningen nodig waren. In een dag was dat aantal ruimschoots behaald en inmiddels staat de teller op 250.518 krabbeltjes. Mooi toch?! Nu, met het inleveren van de handtekeningen van andere mensen die ook voor een kinderpardon zijn, kan Tim het debat in de Tweede Kamer weer aanslingeren. En dat zorgt weer voor moties en wetsvoorstellen. Zicht op een beter kinderpardon dus.

Ster advertentie
Ster advertentie