Up 2 Date

Vlag uithangen voor onderwijspersoneel en ouders die thuis lesgeven

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Vlag uithangen voor onderwijspersoneel en ouders die thuis lesgeven

Maatschappelijke organisaties zoals de Cruyff Foundation en Stichting Jantje Beton roepen iedereen op om donderdag de vlag buiten te hangen of een vlag voor het raam te plakken. Mensen die meedoen aan de vlaggenactie wordt gevraagd om de beelden op social media te delen met de hashtag #ikvlagvoorhetonderwijs. Kinderen wordt gevraagd om mee te vlaggen en een wimpel te knutselen. Die kan dan buiten gehangen worden aan de Nederlandse vlag.

Onderwijspersoneel en ouders

Scholen moesten drie weken geleden ineens de deuren sluiten en van leraren werd verwacht om digitaal les te gaan geven. De vlaggenactie is een initiatief om onderwijspersoneel en ouders die thuis ineens les moesten gaan geven, te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Een beetje zoals we dat een paar weken geleden ook voor het zorgpersoneel hebben gedaan.

Heel Nederland

Een van de initiatiefnemers is Dave Ensberg, voorzitter van Stichting Jantje Beton. Hij hoopt dat iedereen mee gaat doen: "We hopen dat heel Nederland, op welke manier dan ook, de vlag uit zal hangen. Hiermee steken we iedereen in en om het onderwijs een hart onder de riem; petje af voor alles wat jullie doen, het wordt gezien en hou vol."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie