Up 2 Date

Opgesloten in een hok van één bij twee, zoals jonge prostituees in Nepal, India en Brazilië

  1. Newschevron right
  2. Opgesloten in een hok van één bij twee, zoals jonge prostituees in Nepal, India en Brazilië

Het is een verschrikkelijke toestand en het moet gewoon stoppen. Het aantal meisjes die in Nepal, Brazilië en India de prostitutie in gedwongen wordt, is hoog. Van 18 t/m 22 mei organiseert Stichting Free a Girl hun jaarlijkse Lock Me Up-actie om aandacht te vragen voor de bizarre situatie. Fernando belde hierover met ambassadrice van de stichting: Anna-Alicia.

Bevrijd

Wat de Lock Me Up-actie inhoudt? Je wordt twaalf uurtjes opgesloten in een hok van één bij twee, zoals de jonge prostituees als ze even geen seks hebben. "Free a Girl werkt samen met locals en zorgen ervoor dat zoveel mogelijk meisjes bevrijd worden. Maar we zijn ook preventief werkzaam en proberen het probleem bij de kern aan te pakken. Daarnaast krijgen de meisjes ook nazorg."

Er worden duizenden meisjes gedwongen tot prostitutie, maar de stichting probeert ook met man en macht weer meisjes te bevrijden. "Gelukkig komen er ook wekelijks berichten voorbij vanuit de stichting dat er weer meisjes zijn bevrijd. Toch is alle hulp nodig."

Ook jij kan meedoen aan deze actie. Aanmelden kan via www.freeagirl.nl/lockmeup.

Ster advertentie
Ster advertentie