Up 2 Date

Weduwe Kobe Bryant eist honderden miljoenen dollars van helikopterbedrijf

foto: Joe Seer / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Weduwe Kobe Bryant eist honderden miljoenen dollars van helikopterbedrijf

Vanessa Bryant, de weduwe van basketballegende Kobe Bryant, eist honderden miljoenen dollars van het helikopterbedrijf en de nabestaanden van de piloot die betrokken was bij de crash waarbij haar man en dochter Gianna verongelukten. Dat meldt The Blast, een Amerikaanse nieuwssite die de rechtbankpapieren in handen heeft.

Rechtszaak
De eis is een toevoeging in de rechtszaak die Vanessa in februari al aanspande tegen het helikopterbedrijf. Ze vindt het onverantwoordelijk dat de helikopter die dag de lucht in is gegaan, omdat de weersomstandigheden niet veilig genoeg waren. Ze houdt de piloot aansprakelijk voor de crash.

Vanessa wil nu compensatie voor zowel de financiële als niet-financiële schade en de gemiste rente. Daarnaast eist ze een boete. "Hoewel het precieze totaalbedrag nog bepaald moet worden, bedraagt het gemiste inkomen van Kobe Bryant honderden miljoenen dollars", zo staat er in de papieren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere nabestaanden

Bij de helikoptercrash kwamen naast Kobe en Gianna nog zeven mensen om het leven. De nabestaanden van Keri en John Altobelli, die samen met hun 13-jarige dochter Alyssa omkwamen, en die van assistent-coach Christina Mauser, hebben ook een rechtszaak aangespannen.

Ster advertentie
Ster advertentie