Up 2 Date

Eindhovense advocaat belandt voor de derde keer in de cel na wilde achtervolging

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Eindhovense advocaat belandt voor de derde keer in de cel na wilde achtervolging

Een advocaat uit Eindhoven is afgelopen weekend in de cel beland na een wilde achtervolging met de politie. Nu blijkt het dat deze man geen onbekende is van de politie. Eerder kwam de advocaat al in opspraak vanwege mishandeling, een steekpartij en de beschieting van zijn shishalounge. In een video van het Eindhovens Dagblad is te zien hoe de auto’s er aan toe waren na de achtervolging.

Levensgevaarlijke achtervolging

De politie vertrok afgelopen weekend naar de Eindhovense wijk Tongelre na een melding van een vervelende man. Eenmaal daar aangekomen reed de man meteen weg en negeerde hij een stopteken van de agenten. Na een korte zoektocht vond de politie de man weer, die nogmaals weigerde om te stoppen. De advocaat werd uiteindelijk klemgereden maar de man besloot op de voet verder te gaan. maar werd al snel aangehouden. Na een korte worsteling werd de man meegenomen naar het bureau.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mishandeling ex-vriendin

Het moment dat de politie aankwam, stond de 33-jarige man voor de deur van zijn ex-vriendin, terwijl hij een contact- en locatieverbod heeft. Eerder dit jaar werd de advocaat al opgepakt wegens huiselijk geweld, waarna het contact- en locatieverbod aangevraagd werden door zijn ex-vriendin. Vorig jaar was het ook al raak met de familie van zijn ex-vriendin. Hij kreeg ruzie en bedreigde de familie waarna een gevecht volgde met de moeder en zus van zijn toenmalige vriendin.

Dat is niet alles…

De man kwam al eerder in opspraak toen hij werd gestoken met een schaar door een oud cliënt tijdens zijn tijdelijke schorsing als advocaat vanwege de mishandelingszaak. Ook werd er bekend dat de gemeente zijn shishalounge zou willen sluiten nadat deze beschoten zou zijn in augustus dit jaar. De deken van de orde van de advocaten, de organisatie die bepaalt of een advocaat nog zijn beroep mag uitoefenen, deelde het volgende; “Ik word hier niet blij van. De man had al mijn aandacht en de zaken blijven zich opstapelen. Daar moet natuurlijk wel een einde aan komen".

Ster advertentie
Ster advertentie