Up 2 Date

Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Witte Huis afgesloten na grote protesten in Washington

In de Verenigde Staten wordt nog altijd hevig geprotesteerd na de dood van George Floyd. De protesten hebben inmiddels ook Het Witte Huis in Washington bereikt. Om de veiligheid te waarborgen is deze vrijdagavond laat enige tijd hermetisch afgesloten.

Veiligheid

De lockdown van het huis van president Trump volgde toen demonstranten zich verzamelden op Pennsylvania Avenue, vlak voor Het Witte Huis. Dat laat woordvoerder Judd Deer van het Witte Huis weten aan Amerikaanse media. Toen de protesten afnamen werd de afsluiting weer opgeheven.

Arrestatie

Tijdens de protesten werd één persoon gearresteerd. Op beelden werd vastgesteld hoe een grote groep demonstranten brandende vlaggen probeerde de barricades omver te werpen. De demonstranten vertrokken later van het Witte Huis naar een ander deel van Washington.

George Floyd

George, een ongewapende Afro-Amerikaanse man, stierf deze week in Minneapolis nadat hij om het leven werd gebracht door een politieagent die hem onder zijn knie op de grond had gedrukt. Zijn dood heeft geleid tot demonstraties tegen politiegeweld en raciale discriminatie in meerdere steden in de Verenigde Staten. De ontslagen politieman Derek Chauvin, die George acht minuten lang op de grond hield, werd vrijdag gearresteerd en beschuldigd van moord.

Ster advertentie
Ster advertentie