Naar homepage
Up 2 Date

Lodewijk Asscher: "Zwarte Pieten-besluit van RTL vind ik compliment waard"

  1. Newschevron right
  2. Lodewijk Asscher: "Zwarte Pieten-besluit van RTL vind ik compliment waard"

Ooit behoorde Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, tot de grote meerderheid die de Zwarte Pieten-discussie onzin vond. Maar dat is nu anders en daar vertelde hij uitgebreid over bij De Wereld Draait Door. De minister vond het ook een post waard op zijn Facebookpagina.

"Onze Nederlandse identiteit hangt niet af van de kleur van de schmink op het gezicht van Piet, maar van onze bereidheid de diepere waarden van onze samenleving te verdedigen. De vrijheid te zijn wie je wilt zijn, opkomen voor elkaar, rekening te houden met elkaar. En als een kleine verandering eraan bijdraagt dat Sinterklaas weer een feest voor alle kinderen wordt, dan ondersteun ik dat van harte."

Onlangs complimenteerde Asscher het Zwarte Pieten-besluit van de commerciële zender RTL. Ook daarover vertelde hij meer bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Als je erover praat met mensen die ieder jaar opzien tegen Sinterklaas, omdat ze bang zijn dat hun kinderen in de supermarkt worden nagewezen, en je hebt een echt gesprek, dan kan je dat niet volhouden. Die aanpassing is ook weer niet zo groot. Het is een sprookje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie