Up 2 Date

Broederliefde mag niet meer optreden op Bevrijdingsfestival in Zoetermeer

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Broederliefde mag niet meer optreden op Bevrijdingsfestival in Zoetermeer

De mannen van Broederliefde zouden op 5 mei optreden tijdens een Bevrijdingsfestival in Zoetermeer, maar de organisatie heeft inmiddels aan Omroep West bevestigd dat de show niet doorgaat. Wethouder Margreet van Driel (Citymarketing en Evenementen) heeft besloten om het optreden niet toe te staan na alle commotie die is ontstaan: "Het past eenvoudigweg niet bij een bevrijdingsfeest. Ik wil geen enkele controverse rondom dit belangrijke evenement in de stad."

Video van Emms

De reden dat er negatieve reacties binnenkwamen op het optreden van Broederliefde is een oud filmpje. Daarop is Emms tijdens de bekerfinale tussen Feyenoord en Utrecht te zien in 2016, terwijl hij "Hamas, hamas, joden aan het gas" roept. De Rotterdamse groep werd in 2017 ook al geconfronteerd met die video. Toen werd hun titel Ambassadeur van de Vrijheid ingetrokken, omdat de keuze voor de groep volgens het Nationaal Comité door te veel mensen als kwetsend werd ervaren. Directeur Ruud Steggerda van Floravontuur Promotie Zoetermeer zegt dat hij de keuze van de wethouder begrijpt, maar ook dat hij het jammer vindt. "We begrijpen het, maar we vinden het wel jammer. Het betreft een incident uit 2016. Broederliefde heeft spijt betuigd en sindsdien op diverse bevrijdingsfestivals opgetreden."

Contract verlengd

Broederliefde tekende onlangs nog een nieuwe deal bij Top Notch en de mannen zijn daar zichtbaar blij mee: "We hebben zojuist ons contract verlengd voor de derde keer. Broederliefde x Top Notch, jullie kunnen veel van ons verwachten in 2020", zegt Emms in de onderstaande video. "Toen we er kwamen als jonkies, was Top Notch 4-man sterk. Nu 6 jaar later werken er ongeveer 50 mensen", schrijft DJ Edson César. "Wij zijn groter geworden, zij zijn groter geworden, dus we gaan knallen met dit team."

Ster advertentie
Ster advertentie