Up 2 Date

Meisje (15) dat Haagse snackbareigenaar Wei Chen doodstak gaat in hoger beroep

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Meisje (15) dat Haagse snackbareigenaar Wei Chen doodstak gaat in hoger beroep

Het tienermeisje (15) dat de geliefde Haagse snackbareigenaar Wei Chen in januari doodstak, gaat in hoger beroep. Dat liet haar advocaat weten aan Omroep West.

"Zaak ligt gevoelig"

Waarom het meisje precies in hoger beroep gaat, wilde de raadsman niet zeggen. "Deze zaak ligt zo gevoelig, dat ik daar niks over kwijt wil. We hebben het beroep aangemeld en beraden ons nog of we het ook doorzetten." De advocaten van de andere medeplichtigen, de broer (17) van het meisje en een vriendin (17) meldden dat hun cliënten niet in hoger beroep gaan.

Zware mishandeling

Begin dit jaar belaagden de drie jongeren Wei Chen en zijn vrouw toen ze na het sluiten van hun snackbar arm in arm naar huis liepen. Het koppel werd zwaar mishandeld en Wei werd in zijn borst en rug gestoken door de daders. Uiteindelijk overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Maximale celstraf

In de rechtbank werd het vijftienjarige meisje schuldig bevonden aan het doodsteken van de snackbarhouder. Omdat ze minderjarig is, kreeg ze de maximale celstraf van één jaar en jeugd-tbs. Haar broer is veroordeeld tot zes maanden cel en jeugd-tbs voor het plegen van openlijk geweld. De rechtbank achtte het niet bewezen dat hij wist dat zijn zusje een mes bij zich had. Het zeventienjarige meisje kreeg een celstraf van tien maanden opgelegd en jeugd-tbs wegens openlijk geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie