Up 2 Date

Dream School-leerlingen komen weer samen in confronterende en emotionele reünie

  1. Newschevron right
  2. Dream School-leerlingen komen weer samen in confronterende en emotionele reünie

Precies een jaar geleden liepen zestien leerlingen Dream School binnen. Hun doel: weer de motivatie vinden om hun leven op te pakken en zichzelf opnieuw te ontwikkelen.

Onder begeleiding van kickbokster Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde ondergingen de jongeren een schooltraject met bekende Nederlanders als leraren, zoals de (ex-)minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, politicus Jack de Vries, misdaadverslaggever Peter R. de Vries, rapper Lange Frans, caberietère Karin Bloemen, ex-profvoetballer John Heitinga en schrijver Abdelkader Benali.

Reünie

Een jaar later komen de jongeren samen voor een reünie. Een aantal leerlingen kunnen niet aanwezig zijn wegens persoonlijke redenen, maar er is vooral één grote afwezige: Donilio. Hij overleed op 19-jarige leeftijd in zijn slaap, net na de opnames van Dream School.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tranen

Onmiddellijk aan het begin van de reünie wordt zijn beste vriend Jordy geconfronteerd met zijn afwezigheid. Hij durft zijn tranen te laten zien, waardoor iedereen zich onmiddellijk kwetsbaar opstelde. Er wordt een mooie video van Donilio getoond en de jongeren spreken over zijn nalatenschap. Tess vertelt hoe belangrijk Donilio voor hun is geweest. ''Hij kan het niet doen. Dus dan doen wij het wel.'' Lucia de Rijker is het daar helemaal mee eens.

''Jullie zijn nog hier. Het is een mooi moment om stil te staan bij jouw leven en wat je er allemaal nog mee kunt.''

Roeping

Met de meeste leerlingen gaat het een stuk beter sinds Dream School. Demi en Janaicha hebben hun roeping gevonden in dansen, Tess werkt als projectmanager bij haar oude stagebedrijf, Thicia werkt aan haar carrière als dj, Casper werkt als automonteur en gaat binnenkort beginnen met een opleiding en Sarah is druk bezig met het opzetten van een boxermerk voor vrouwen. Brahim is na Dream School gestart met zijn opleiding Logistiek. Binnenkort mag hij starten met de opleiding Process Operator. En nog meer goed nieuws: Shawnee wordt moeder!

ups en downs

Met Prince gaat het met ups en downs. In Dream School werd hij geconfronteerd met zijn zware jeugd. Hij heeft traumatherapie aanvaard en werkt nu bij een autowasserette. De andere Jordy gaat weer beginnen met de HAVO. Coraleigh werkt in de horeca, maar is ook begonnen met haar opleiding Audiovisueel Specialist. Ze hoopt ooit cameravrouw te worden.

Dakloos

Robert kon niet aanwezig zijn, maar het gaat duidelijk beter met hem. Hij is afgekickt woont nu begeleid bij het Leger Des Heils. Pieter Paul kon niet aanwezig zijn wegens een tennistoernooi, maar weet hoog te scoren op zijn staatsexamen. Met Manuela gaat het minder goed. Ze is uit haar woning gezet en moet nu overnachten in een daklozenopvang. De rest van de dag zwerft ze op straat en zoekt ze naar werk.

Toekomst

De leerlingen zitten er niet echt op te wachten, maar ze moeten ook weer de schoolbanken in. Schrijver Abdelkader Benali komt opnieuw langs voor een lesje. De leerlingen wordt gevraagd om een tekst te schrijven, geïnspireerd op de videoclip van Lukas Graham die in 7 Years vertelt hoe hij wenst dat zijn leven er later uit zal zien. En ook de leerlingen hebben mooie toekomstplannen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Wat ik heb geleerd van het leven is dat je groot moet dromen. Laat niemand je wat zeggen of tussen je doelen komen. Geef nooit op en ga altijd door. Lukt het niet: daar heb je Dream School voor.''

Ster advertentie
Ster advertentie