Up 2 Date

Rotterdamse Orlando (17) was op in beslag genomen bootje

  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse Orlando (17) was op in beslag genomen bootje

De 17-jarige Orlando verdween in de nacht van zondag 18 februari. Een week later werd zijn stoffelijk overschot gevonden in een water bij Ypenburg, dankzij een anonieme beller die de politie wist te vertellen waar gezocht moest worden. Het is nog steeds niet duidelijk hoe Orlando precies om het leven kwam. Wel weet de politie nu dat hij op een vissersbootje is geweest en daar contact met iemand heeft gehad. Dat meldt het AD.

onderzoek

De politie heeft de nacht dat Orlando gevonden was, een vissersbootje in beslag genomen dat vlakbij de plek lag waar de Rotterdammer in het water is gevonden. Forensisch rechercheurs hebben de boot vervolgens onderzocht. Hierna werd het vaartuig teruggebracht, maar na enkele dagen alsnog in beslag genomen door de politie. Dat komt, volgens de politie, omdat het bootje eventueel later gebruikt zal worden in de reconstructie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eigenaar

Het bootje is van een 27-jarige wijkbewoner die nog bij zijn ouders woont. Volgens de politie is het nog niet zeker of hij ook degene was met wie Orlando contact had op het bootje.

Date

Orlando verdween nadat hij een afspraak had met een man via Grindr. Deze man heeft aan de politie verklaard hem te hebben afgezet in Ypenburg in Den Haag. Hij zou vanaf daar met het openbaar vervoer terug naar zijn huis in Rotterdam reizen, maar is daar nooit aangekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie