Up 2 Date

Vader redt zoontje (2) door kogels op te vangen tijdens aanslag

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vader redt zoontje (2) door kogels op te vangen tijdens aanslag

Zulfirman Syan is een van de overlevenden van de terroristische aanslag in Nieuw-Zeeland. Hij was op het moment van de aanslag aanwezig in de moskee met zijn zoontje en wierp zich volgens zijn echtgenoot Alta op hun zoontje om hem te beschermen. Op Facebook beschrijft ze hoe het nu met haar echtgenoot en zoon gaat.

Meerdere keren geraakt

Vader en zoon werden beiden geraakt door de schutter, maar leven volgens de laatste post van Alta nog. "Mijn echtgenoot Zulfirman Syan en zoon zijn allebei nog in leven, maar gewond. (...) Mijn echtgenoot werd meerdere keren geraakt: op verschillende plaatsen van zijn lichaam."

Stabiel na operaties

In een nieuwe post schrijft Alta dat het goed gaat met haar zoon en beschrijft ook wat er gebeurde tijdens de aanslag. "Mijn man beschermde onze zoon tijdens de aanval in het Linwood Islamic Centre. Daardoor ving hij meer kogels op en heeft hij zwaardere verwondingen dan onze zoon. Hij is nu in stabiele toestand na uitgebreid onderzoek en een operatie."

Lange revalidatie

Zulfirman ligt nog op de intensive care, maar zijn vrouw verwacht dat hij die binnenkort mag verlaten. Zijn herstel gaat volgens haar goed, maar het zal nog wel een lange tijd duren voordat hij volledig hersteld is.

Herstelt goed

Met de zoon van Zulfirman en Alta gaat het beter. Vergeleken met zijn vader had hij kleine verwondingen volgens de moeder. "Hij herstelt goed en is erg positief", schrijft ze op Facebook. Daarvoor is ze ook het ziekenhuispersoneel dankbaar.

Crowdfunding

Inmiddels zijn er door Alta's vrienden Aakriti en Jodi crowdfundingacties opgezet om de familie financieel te ondersteunen in deze moeilijke tijd.

Ster advertentie
Ster advertentie