Up 2 Date

Onschuldige hulpverleenster (26) in slaap doodgeschoten door politie

foto: Facebook: Breonna Taylor
  1. Newschevron right
  2. Onschuldige hulpverleenster (26) in slaap doodgeschoten door politie

Terwijl de 26-jarige hulpverleenster Breonna Taylor sliep in haar huis in het Amerikaanse Louisville, stormden politieagenten op een avond haar slaapkamer binnen, waarna zij haar doorzeefden met acht kogels. Alles op verdenking van drugscriminaliteit, maar de politie bevond zich op het verkeerde adres. Breonna's familie is nu op zoek naar gerechtigheid.

Zelfverdediging

Het tragische incident gebeurde op 13 maart. Volgens Breonna's vriend, Kenneth Walker, probeerde de politie het huis binnen te stormen zonder waarschuwing. Omdat Kenneth dacht dat het gewapende inbrekers waren, opende hij het vuur uit zelfverdediging. Kenneth overleefde het vuurgevecht, maar zijn vriendin Breonna moest het met de dood bekopen. Nu wordt Kenneth beschuldigd van mishandeling en poging tot moord op een politieagent. Geen een van de agenten werd gearresteerd. De politieagenten verklaarden dat zij zichzelf wél geïdentificeerd zouden hebben.

Gezochte drugscrimineel zat al vast

Het bizarre aan dit verhaal is dat de politie op zoek was naar een drugscrimineel die op dat moment al vastzat. Ook woonde diezelfde drugscrimineel niet eens in hetzelfde appartementencomplex. In het appartement van Breonna en haar vriend werd ook geen drugs gevonden.

Meer media-aandacht

Het incident gebeurde al in maart. Toch kwam er pas sinds deze week meer aandacht voor deze zaak toen Breonna's familie de vooraanstaande burgerrechtenadvocaat Benjamin Crump inhuurde. Met Crump aan boord wil de familie gerechtigheid voor Breonna en eisen zij een schadevergoeding van de politie in Louisville. Crump vertegenwoordigde al eerder de families van onschuldig vermoorde Afro-Amerikanen. Zo vertegenwoordigt hij ook de familie van Ahmaud Arbery die tijdens het joggen door twee mannen werd doodgeschoten, omdat zij dachten dat hij verantwoordelijk was voor een reeks inbraken in de buurt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Onnodig en niet te rechtvaardigen"

Volgens het onderzoek zouden de politieagenten meer dan twintig kogels hebben afgevuurd. Breonna vormde geen enkel gevaar, maar werd toch doodgeschoten. Antwoorden kwamen er nog niet van de politie. "Ondanks de tragische omstandigheden rond haar dood, heeft het politiebureau geen antwoorden gegeven over hoe deze tragedie heeft kunnen gebeuren. Ook hebben zij geen verantwoordelijkheid genomen voor haar zinloze moord", stelt Crump in een statement. "Dit was een compleet onnodige en niet te rechtvaardigen moord op een onschuldige vrouw."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie