Up 2 Date

Australische man crasht hijab-winkel binnen met auto, meerdere gewonden

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Australische man crasht hijab-winkel binnen met auto, meerdere gewonden

Een 51-jarige man is een hijab-winkel binnen gecrasht met zijn auto. Het gebeurde in een buitenwijk van de Australische miljoenenstad Sydney. De politie onderzoekt nog wat de intenties van de man waren.

Twaalf gewonden

Er zijn zeker twaalf gewonden. De meesten van hen zijn vrouwen tussen de 18 en 30 jaar die aan het shoppen waren in de winkel. Op beelden is te zien hoe de man in eerste instantie tegen een auto voor zich aanrijdt en die letterlijk opzij zet. Vervolgens rijdt hij vol gas de winkel binnen, terwijl het stoplicht nog op rood staat. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terreurdaad of niet?

De 51-jarige man, die al een voorgeschiedenis van verkeersovertredingen had, werd in handboeien naar het ziekenhuis gebracht voor een drugs- en alcoholtest. Volgens de politie is de man ongedeerd en zal hij na alle tests in het ziekenhuis ondervraagd worden. Vooralsnog gaat de politie niet uit van een terreurdaad. Een politieagent meldt tegenover Sky News:

"We weten op dit moment niet of er sprake is van opzet. Daarvoor zitten we nog in een te vroeg stadium van het onderzoek. We houden rekening met alle mogelijke scenario's."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie