Up 2 Date

Vrouw dacht ontvoerd te worden en schiet Uber-chauffeur dood

foto: ter illustratie | Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Vrouw dacht ontvoerd te worden en schiet Uber-chauffeur dood

Een vrouw uit de Verenigde Staten dacht onterecht dat ze ontvoerd werd naar Mexico en schoot daarom de Uber-chauffeur dood. Ze wordt nu vervolgd wegens moord, meldt nieuwsmedium El Paso.

Uber

De vrouw woont zelf in Kentuckey en was op bezoek bij haar vriendje die in El Paso woont. Dit is een stad in Texas en ligt dichtbij de Mexicaanse grens. Ze bestelde een Uber om naar huis te gaan en zag onderweg verkeersborden richting Juarez staan. Juarez ligt tegenover El Paso aan de Mexicaanse grens. De vrouw dacht dat ze werd meegesmokkeld en trok een pistool uit haar handtas. Ze schoot de 52-jarige chauffeur meermaals door het hoofd, waardoor het voertuig tegen de vangrails botste en tot stilstand kwam op de snelweg, zo luidt het politierapport.

Doodgeschoten

Volgens El Paso heeft de vrouw toen een foto van de dode man naar haar vriendje gestuurd en daarna pas het alarmnummer gebeld. De chauffeur is naar het ziekenhuis gebracht en werd kunstmatig in leven gehouden.

De chauffeur

Daniel Piedra Garcia werkte net drie weken als Uber-chauffeur. Hij was normaal aan het werk van zeven uur 's ochtends tot en met twee uur 's middags. Op 16 juni naderde het einde van zijn werkdag, maar zijn vrouw had niets meer van hem vernomen.

Ze heeft Daniel gebeld en ge-sms't, maar het mocht niet baten. Haar man antwoordde niet. "We lazen via een nieuwsbericht dat er een Uber-chauffeur was neergeschoten. We hebben toen het El Paso politiebureau gebeld en ze vertelden ons dat het om Daniel ging. Zo zijn we erachter gekomen", vertelt zijn nichtje Didi Lopez aan El Paso.

Afscheid

Haar oom werd tot en met woensdag kunstmatig in leven gehouden. "Een deel van zijn brein functioneerde nog, maar hij zou dan altijd in deze kunstmatige staat verkeren. Dat is geen leven, we wilden niet dat hij nog meer zou lijden", zegt zijn nichtje. Er was niets meer wat de doctoren konden doen, dus zijn familie heeft afgelopen woensdag afscheid genomen van Daniel.

Gerechtigheid

De verdachte was eerst gearresteerd voor het aanbrengen van ernstig lichamelijk letsel tegen een borgsom van een miljoen dollar. Toen de chauffeur in het ziekenhuis overleed, werd de aanklacht veranderd naar moord tegen een borgsom van anderhalf miljoen dollar.

"We willen gerechtigheid. Het verloop van de situatie was alles behalve eerlijk. Had ze maar vragen gesteld in plaats van impulsief gehandeld. Ze heeft niet alleen onze levens verpest, maar ook die van haarzelf. Gerechtigheid voor hem is het enige waar we om vragen", aldus Didi.

Aankomende vrijdag is de hoorzitting van de verdachte.

Ster advertentie
Ster advertentie