Up 2 Date

Indiase oud-politicus doodgeschoten op live televisie

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Indiase oud-politicus doodgeschoten op live televisie

De Indiase oud-politicus Atiq Ahmed werd zaterdagavond tijdens een live-uitzending op televisie doodgeschoten in de Indiase stad Prayagraj. Ahmed was zelf verdachte in een moordzaak.

Medische controle

Op beelden is te zien hoe de 60-jarige Atiq Ahmed en zijn broer Ashraf Ahmed geboeid naar het ziekenhuis worden begeleid voor een medische controle, omringd door agenten. Ze zijn druk in gesprek met journalisten, die het interview filmen. Dan is te zien dat iemand een pistool trekt en van dichtbij Atiq Ahmed door het hoofd schiet. Ook zijn broer wordt het fataal. Er zijn drie mannen aangehouden in verband met de moord. Zij deden zich voor als journalisten om dichtbij de broers in de buurt te komen. Er wordt onderzoek gedaan naar het motief van de moordenaars.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Criminele activiteiten

Atiq Ahmed was een bekende in het criminele circuit. In 2019 werd hij veroordeeld voor ontvoering. Hij en zijn broer werden nu vastgehouden op verdenking van moord en mishandeling.

De zoon van de oud-politicus, die ook betrokken was bij een moordzaak, werd vorige week doodgeschoten. De laatste woorden van de 60-jarige Atiq gingen over de begrafenis van zijn zoon. Journalisten vroegen hem of hij bij zijn begrafenis was geweest. ''Ze hebben ons er niet naartoe gebracht, dus we zijn er niet geweest'', reageerde hij.

Ster advertentie
Ster advertentie