Up 2 Date

Zuid-Afrikaanse rapper AKA doodgeschoten in Durban

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zuid-Afrikaanse rapper AKA doodgeschoten in Durban

De Zuid-Afrikaanse rapper Kiernan Forbes, beter bekend als AKA, is op 35-jarige leeftijd overleden. De artiest werd vrijdagavond doodgeschoten in de kustplaats Durban. Dat hebben zijn ouders bekendgemaakt op Instagram. Tebello Motsoane, Forbes' goede vriend en een bekende chef-kok, overleefde de schietpartij ook niet.

Daders voortvluchtig

De twee mannen stonden buiten voor een restaurant en waren waarschijnlijk op weg naar een nachtclub voor een optreden van AKA. Toen ze naar hun auto liepen, werden ze benaderd door twee gewapende mannen die hen van dichtbij neerschoten. De daders wisten te voet te ontsnappen en zijn nog voortvluchtig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Motief

Het motief voor de schietpartij wordt nog onderzocht, laat een politiewoordvoerder weten aan de BBC. De mogelijkheid dat Forbes en Motsoane slachtoffer zijn van een liquidatie, wordt niet uitgesloten. Een paar uur voor de fatale schietpartij had de rapper zijn nieuwe album aangekondigd op social media. Het album, Mass Country, zou volgende maand verschijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over Forbes

AKA begon zijn carrière als lid van de rapgroep Entity en had later een succesvolle carrière als soloartiest. De rapper won meerdere Zuid-Afrikaanse prijzen met zijn muziek. Ook werd hij een aantal keer genomineerd voor een Black Entertainment Television (BET) Award en een MTV Europe Music Award.

Ster advertentie
Ster advertentie