Up 2 Date

Mogelijke aanslag verijdeld bij verkiezing Miss België: gewapende man opgepakt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mogelijke aanslag verijdeld bij verkiezing Miss België: gewapende man opgepakt

Kort voor het begin van de Miss België-verkiezing is een gewapende man opgepakt. Dat heeft de Belgische politie zaterdag bevestigd. Waarschijnlijk is door de arrestatie een aanslag verijdeld, zegt het federaal parket.

Update 12:53 uur

De verdachte was in het gezelschap van een Nederlandse vrouw. Ook zij is gearresteerd, melden Belgische media. Het is nog onduidelijk of de vrouw op de hoogte was van de plannen van de man.

Bericht onderschept

De man is aan het einde van de middag aangehouden in de buurt van een theaterzaal in pretpark Plopsaland, waar de verkiezing werd gehouden. Hij bleek een wapen bij zich te hebben. In zijn auto werd nog een wapen en een kogelwerend vest gevonden.

De verdachte is een man van in de veertig uit de provincie Limburg in België. De politie zou een bericht hebben onderschept via de partner van de verdachte, waarin hij eerder in de middag dreigde met een aanslag. Over een mogelijk motief is nog niets bekend. Het theater waar de verkiezing werd gehouden werd tijdelijk ontruimd, maar het evenement kon ruim een uur later dan gepland alsnog doorgaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mogelijke aanslag verijdeld

De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft op Twitter haar dank uitgesproken voor de samenwerking van de federale en lokale politie. In haar bericht bevestigt ze dat "mogelijk een aanslag is verijdeld".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie