Up 2 Date

Politie arresteert man die aanslag plande op strandbezoekers Benidorm

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Politie arresteert man die aanslag plande op strandbezoekers Benidorm

De Spaanse politie heeft een man gearresteerd die mogelijk bezig was met het plannen van een terroristische aanslag op strandbezoekers in Benidorm. Dat schrijven Spaanse media. De verdachte had dit willen doen met machinegeweren.

Handleiding dark web

Benidorm is een populaire vakantiebestemming onder Europeanen. Ieder jaar reizen ook veel Nederlanders af naar de strandplaats aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. De verdachte is een 28-jarige Spanjaard met een Marokkaanse achtergrond. De man werd aangehouden in Girona en zou op het dark web gezocht hebben naar handleidingen voor het gebruik van wapens en explosieven.

Onderzoek

Verder zou de man online steun hebben betuigd aan de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). De Spaanse politie werkte voor dit onderzoek samen met de Amerikaanse veiligheidsautoriteiten. "De verdachte zat in een vergevorderd proces van jihadistische radicalisering en is zeer gewelddadig en agressief", stelt de federale politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mensen neergestoken in kerk

Het is de afgelopen dagen onrustig in Spanje. Drie dagen geleden geleden viel een man in twee kerken en een kapel in het Spaanse Algeciras mensen aan met een kapmes. Daarbij vielen vier gewonden en er kwam één iemand om het leven. Het Openbaar Ministerie houdt ook bij deze aanval rekening met een terroristisch motief.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie