Up 2 Date

Vader boos om boetes zoon, plant aanslag op huis politieman

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vader boos om boetes zoon, plant aanslag op huis politieman

De zware explosie die in 2020 bij het huis van een agent in Best plaatsvond, is waarschijnlijk opzet geweest. Een vader was zo boos over de boetes die zijn zoon had ontvangen, dat hij uit een wraakactie opdracht zou hebben gegeven tot de aanslag. Dat blijkt uit voorlopig recherche-onderzoek

"Alsof de wereld verging"

De explosie vond meer dan 2 jaar geleden plaats op 13 december 2020. Rond 01.45 uur werd er door een toen nog onbekend persoon brand gesticht voor de deur van het huis van de agent. Vlak daarna klonk een harde knal. De garagedeur schoot uit zijn scharnieren en enkele ruiten werden kapot geblazen. Ook de auto's van de bewoners en de woning van de buren liepen schade op.

De hele buurt werd wakker geschud door het zware explosief gemaakt van vuurwerk en brandstof. "Het leek alsof de wereld verging, zo hard was de klap", vertelde een buurtbewoonster destijds.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wraak

Op het explosief werd DNA van een 24-jarige man uit Best gevonden. Hij was waarschijnlijk de plaatser van de bom. De politie zegt een sterk vermoeden te hebben dat de man dit had gedaan uit opdracht van de 42-jarige vader. Hij zou zo boos zijn geweest op de agent die zijn zoon verschillende boetes had gegeven, dat hij wraak wilde nemen. Wat de band verder is tussen de twee, is nog niet duidelijk.

Er is ook nog een DNA-spoor van een vrouw aangetroffen op het explosief. Hoe dit daar terecht komt en of de vrouw betrokken is geweest bij de aanslag, is nog onduidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote impact

De aanslag heeft veel impact gehad op zowel de agent zelf, als zijn gezin. De vrouw en twee jonge kinderen van de agent waren op het moment van de explosie thuis, terwijl de agent aan het werk was. Hoewel er niemand gewond raakte, was de schrik enorm groot.

Ook het politiekorps van de agent voelde de nasleep van de aanslag op het leven van hun collega. "Je ziet dat zulke acties steeds meer op de persoon zijn gericht en dat is onaanvaardbaar", zei Koen Simmers van de Nederlandse Politiebond in december 2020 bij Omroep Brabant. "Of het nu om de burgemeester van Woensdrecht gaat, de baas van Jumbo of een politieman. Dit gaat zwaar over de grens. Dit is keihard aangekomen bij politiemedewerkers."

Ster advertentie
Ster advertentie