Sport

Mark van Bommel ontsnapt aan gewapende overval bij zijn appartement

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mark van Bommel ontsnapt aan gewapende overval bij zijn appartement

Mark van Bommel is bij zijn appartement in Antwerpen ontsnapt aan een gewapende overval. Dat bevestigt de trainer van Royal Antwerp FC aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het voorval vond in de nacht van maandag op dinsdag plaats.

Alarmsignaal

Een gewapende man stond Van Bommel op te wachten bij zijn woning, toen de oud-voetballer van onder meer FC Barcelona en PSV de garage bij zijn huis inreed. Van Bommel schrok van de indringer en reageerde intuïtief door achteruit te rijden, waardoor hij een andere auto raakte.

Door de klap ging het alarmsignaal van de geraakte auto af. Daardoor besloot de man, die naast een pistool ook een zaklamp bij zich had, weg te rennen. Politiewoordvoerder Wouter Bruyns meldt aan het Gazet van Antwerpen dat er niemand gewond raakte. "We hebben na het voorval gezocht in de omgeving, maar een verdachte kon niet meer aangetroffen worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Porsche

De politie vermoedt dat de verdachte de Porsche waar Van Bommel in reed wilde stelen, al is er nog veel onduidelijk. De autoriteiten houden er rekening mee dat er een tracker is geplaatst onder de wagen, maar ook dat kan de woordvoerder niet bevestigen. "Er wordt op dit moment nog onderzoek gedaan naar de zaak."

'Even schrikken'

In een korte reactie laat Van Bommel weten dat er inderdaad een incident in de garage bij zijn huis heeft plaatsgevonden. "Het was even schrikken." De oud-international van Oranje is sinds het begin van dit seizoen trainer bij Royal Antwerp FC. De club staat op dit moment op de tweede plek en heeft onder meer technisch directeur Marc Overmars in dienst. Daarnaast komen de spelers Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs ook uit voor de club uit Antwerpen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie