Up 2 Date

Zeker 20 doden na aanslag zelfmoordterrorist bij Afghaans ministerie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Zeker 20 doden na aanslag zelfmoordterrorist bij Afghaans ministerie

Bij een aanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn vanmiddag minstens twintig mensen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf vlakbij het gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken op. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat (IS).

Twintig doden

De machthebbers van de Taliban bevestigden de twintig doden, maar de Afghaanse politie houdt het nog op vijf officiële slachtoffers. Wat het dodental nu ook is, autoriteiten vrezen dat het nog verder zal oplopen aangezien het op het moment van de explosie erg druk was in de straat.

Volgens lokale media zou de terrorist eigenlijk van plan zijn geweest het ministerie binnen te dringen. Toen dit niet lukte, blies de man zich vlak voor de poort van het gebouw op. Hoe de man zo dicht bij het ministerie kon komen, is niet bekend. Volgens persbureau Reuters zijn de straten rondom het ministerie namelijk zwaarbeveiligd met extra controleposten om aanslagen te voorkomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chinese delegatie

Op het moment van de aanslag werd er een Chinese delegatie verwacht op het ministerie. Het is onbekend of die ook aanwezig was op het moment van de aanslag. Of het bezoek een motief was voor de aanslag, is nog niet duidelijk. Wel werden er vorige maand al vijf Chinezen verwond bij een aanslag op een hotel in Kabul dat populair is bij Chinese zakenmensen.

Meerdere aanslagen

Sinds vorig jaar heeft de Taliban weer de controle over Afghanistan. Sindsdien heeft het land een stuk vaker te maken met aanslagen. De meeste van deze aanslagen worden gepleegd door de terroristische groep IS. De Russische en Pakistaanse ambassade en het kantoor van de voormalig premier van Afghanistan waren de afgelopen maanden vooral het doelwit.

Ster advertentie
Ster advertentie