Sport

Islam Makhachev verslaat Alex Volkanovski en behoudt wereldtitel in lichtgewicht

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Islam Makhachev verslaat Alex Volkanovski en behoudt wereldtitel in lichtgewicht

Islam Makhachev verdedigde zaterdagavond de wereldtitel in het lichtgewicht. De 31-jarige Rus stond tijdens UFC 284 in de Australische stad Perth tegenover Alexander Volkanovski.

Unanieme overwinning

Makhachev heeft een onberispelijke record van 18-1 in de UFC en ging ook zaterdagavond weer voor de winst. Hij verdedigde zijn titel en versloeg Volkanovski via een unanieme overwinning (48-47, 48-47, 49-46). Met deze prestatie heeft Makhachev bewezen dat hij een van de beste vechters ter wereld is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Makhachev

Het was een spannende wedstrijd en beide partijen hadden sterke momenten. Volkanovski raakte Makhachev een aantal keer met harde stoten en haalde zijn tegenstander zelfs neer. Toch was het niet genoeg om de juryleden te overtuigen en hem de overwinning toe te kennen, uiteindelijk ging Makhachev er met de titel vandoor. Daarnaast legde de Rus ook beslag op de pound for pound-titel, die in het bezit was van Volkanovski.

"Ik heb laten zien waarom ik nummer één ben", zei Makhachev na de wedstrijd. "Alexander heeft een goede aanval en goede worstelvaardigheden, maar of je het niet leuk vindt of niet… Ik ben de beste vechter ter wereld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie