Up 2 Date

Zweedse politie zwijgt over camerabeelden in onderzoek naar Joost Klein

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zweedse politie zwijgt over camerabeelden in onderzoek naar Joost Klein

Het land stond op zijn kop nadat Joost Klein werd gediskwalificeerd van het Eurovisie Songfestival. Omdat het om een mogelijke bedreiging ging, loopt er nog een onderzoek door de Zweedse politie die opmerkelijk genoeg niks willen zeggen over camerabeelden.

ONDERDEEL VAN ONDERZOEK

De Zweedse politie houdt de lippen stijf op elkaar over de aanwezigheid van camerabeelden in het onderzoek naar de Nederlandse zanger Joost Klein. Een woordvoerder van de Zweedse politie gaf aan dat het onderzoek naar de bewuste camerabeelden nog loopt en dat zij hierover geen uitspraken kunnen doen. "Die vraag maakt onderdeel uit van het onderzoek," lichtte de woordvoerder toe, zonder verdere details te verschaffen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BEDREIGING

De kwestie rond Joost Klein begon nadat hij tijdens een persconferentie kritische uitlatingen deed tegenover de Israëlische deelnemer Eden Golan. Deze opmerking leidde al tot de nodige spannning. Hierna had Joost volgens de EBU een confrontatie met een fotograaf. De precieze aard van het incident is nog onduidelijk, maar het gaat volgens bronnen om een non-fysieke bedreiging. Dit incident heeft ertoe geleid dat Klein niet mocht deelnemen aan de finale van het Songfestival, een beslissing die zowel binnen als buiten Nederland veel aandacht trok.

STEUN VOOR JOOST

Gelukkig staan er veel mensen achter Joost. Hij werd massaal gesteund op Instagram en zag zijn volgersaantal met honderdduizenden volgers groeien binnen een dag. Het was namelijk een droom van Joost om mee te mogen doen aan het Eurovisie Songfestival, omdat hij altijd met zijn overleden ouders naar het Songfestival keek. Dit was een herinnering die hij in stand wilde houden en eer aan wilde doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie