Entertainment

Joost Klein officieel uitgesloten van deelname aan finale

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein officieel uitgesloten van deelname aan finale

Joost Klein is officieel uitgesloten van deelname aan de finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) laten weten middels een statement.

Bedreiging

Uit het onderzoek van de organisator naar een incident waar Klein bij betrokken was, is gebleken dat de Nederlandse artiest een tv-medewerkster had bedreigd. De vrouw maakte daar een melding van, waarna de Zweedse politie werd ingeschakeld. Het incident vond kort na zijn optreden tijdens de halve finales plaats. "Terwijl de juridische procedure loopt, zou het ongepast zijn om hem deel te laten nemen aan de finale van het songfestival", aldus de EBU.

"We hanteren een zerotolerancebeleid ten aanzien van ongepast gedrag op ons evenement en streven ernaar een veilige werkomgeving te bieden voor al het personeel op het Songfestival. In het licht hiervan is het gedrag van Joost Klein jegens een teamlid in strijd met onze regels." De organisator zegt in de persverklaring dat er verder geen andere deelnemers betrokken waren bij het incident. Op social media deed het gerucht de ronde dat Klein ruzie zou hebben gekregen met de Israëlische deelneemster Eden Golan.

Zaak ligt bij openbare aanklager

Vanochtend werd bekend dat de Zweedse politie Joost Klein had verhoord vanwege de klacht. Ook de tv-medewerkster is verhoord. De zaak is nu doorgegeven aan de openbaar aanklager, die bepaalt wat ermee zal gebeuren. Mogelijk neemt de afwikkeling van de zaak nog enkele weken in beslag.

UITGESLOTEN VAN REPETITIES

Joost Klein mocht gisteravond al niet deelnemen aan de juryshow en de repetities voor de finale, nadat bekend werd dat er een incident achter de schermen had plaatsgevonden. In plaats van het optreden van de 26-jarige Nederlander werd een herhaling van zijn show van donderdag vertoond. Ondanks Kleins afwezigheid zong het publiek luidkeels mee met zijn nummer Europapa.

Ster advertentie
Ster advertentie