Up 2 Date

Meiden achter petitie racisme als verplicht schoolvak vragen hulp bij volgende stap

foto: Instagram: zetjein
  1. Newschevron right
  2. Meiden achter petitie racisme als verplicht schoolvak vragen hulp bij volgende stap

De petitie om racisme verplicht te behandelen op school is al bijna 60.000 keer ondertekend. Dat is geweldig nieuws, maar het doel is nog niet bereikt. Volgende week dinsdag wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over het opnemen van racisme en discriminatie in de lesstof. Dat laten de drie vriendinnen weten die dit plan hebben opgezet. Zij vragen nu via #zetjein hulp bij de volgende stap.

#ZETJEIN

De meiden schrijven dat er op dit moment een herziening van het schoolcurriculum plaatsvindt, zodat racisme en discriminatie explicieter in het onderwijsplan gezet kunnen worden. Of dit doorgaat, hangt af van het aantal mensen dat in de Tweede Kamer voor het plan stemt. Dat moeten er 76 zijn. "GL, PVDA, PVDD en de minister van Onderwijs Arie Slob steunen dit al. Wij zijn van plan een brief te sturen naar alle partijen en naar alle kranten over dat wij willen dat ze voor gaan stemmen in het debat."

Hoe kan je helpen?

Bij de oproep laten de meiden weten dat je kan helpen door de Instagrampost te delen met #zetjein. "Vertel het aan je vrienden, familieleden en collega’s en help zelf met berichtjes sturen naar politici!" Ook helpt het nog steeds om de petitie te ondertekenen. Het doel staat voor de zekerheid op 60.000 handtekeningen, zodat het minimum vereiste van 40.000 geldige handtekeningen zeker behaald wordt. Geldig wil zeggen met een unieke naam, adres en geboortedatum. "Meer handtekeningen betekent dat er meer druk komt op de Tweede Kamer."

'Racistische zaadjes verwijderen'

Sohna vertelde vorige week bij Start met Fernando over de petitie die ze met haar vriendinnen Veronika en Lakiescha is begonnen. "Onderwerpen als slavernij worden niet echt eerlijk verteld. Het wordt meer verteld vanuit het standpunt van de Nederlandse republiek." Fernando is inmiddels ambassadeur van het plan: "We moeten met z'n allen dit initiatief steunen, zodat al onze kinderen gelijkwaardig opgroeien en de racistische zaadjes, die lang geleden gepland zijn, verwijderd worden."

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie