Up 2 Date

Zet je schrap: 'Oktober wordt natste maand van het jaar'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zet je schrap: 'Oktober wordt natste maand van het jaar'

Waar we in september nog kunnen genieten van de laatste zonnestraaltjes, zal het weer in oktober geheel omslaan. Waar de zomer juist heter dan ooit was, zal het deze herfst vooral heel erg nat worden van alle regen...

'Natter dan ooit'

De huidige weermodellen voorspelen dat in de maanden oktober en november het weer vooral nat zal zijn, met veel regenbuien. Oktober was vorig jaar de natste maand van het jaar en dat zal naar verwachting dit jaar weer zo zijn. Pas eind november zal de droogte weer terugkeren in Nederland en zal er ook sprake zijn van vorst en sneeuwbuien. Die voorspelling doet Weeronline.

Onzekere verwachtingen

Toch benadrukt het weerplatform dat de weersvoorspellingen onzeker zijn. "Zo zijn er ook weermodellen die met een droge en zonnige oktober komen, waarna het in november juist nat wordt. Dit geeft aan dat het weer deze herfst extra onzeker is, nog onzekerder dan normaal in de seizoensverwachting", schrijven ze in hun analyse. Het wordt dus afwachten, maar op basis van de eerste voorspellingen zullen paraplu's dus goed van pas komen over een aantal weken!

Ster advertentie
Ster advertentie